’Zorgen voor elkaar; hoe doe je dat?’

’Zorgen voor elkaar; hoe doe je dat?’
Donderdag 30 oktober 2014 – 19.00 tot 21.30 uur
Zalencentrum De Radstake in Heelweg
Het Achterhoeks Netwerk nodigt u van harte uit voor een zinvolle en inspirerende avond met als thema: ‘Zorgen voor elkaar; hoe doe je dat?’
De zorg is te duur, dus moeten burgers zelf aan de bak. Maar hoe krijg je mensen zover dat ze beter voor zichzelf en voor anderen zorgen?
Wat wordt er verwacht van de burger in de participatiesamenleving? Hoe kun je het netwerk actief betrekken? Hoeveel mag je van vrijwiligers en mantelzorgers verwachten?
De deelnemers aan de bijeenkomst krijgen kennis over de nieuwe verhouding tussen burgers, gemeenten en instellingen voor zorg en welzijn. Ze krijgen succesvolle voorbeelden aangereikt van burgers die actief zijn als verwanten en vrijwilligers. Daarmee doen ze ideeën en inspiratie op voor zichzelf en hun achterban.
Datum, tijd en plaats
Donderdag 30 oktober 2014 van 19.00 tot 21.30 uur in Zalencentrum De Radstake,
Twenteroute 8, 7055 BE, Heelweg, telefoonnummer: 0315 – 241258.

Programma
18.45 uur Ontvangst met koffie en thee
19.00 uur Welkom door avondvoorzitter Louis Hesselmans Introductie op het programma
19.05 uur Inleiding ‘Zorgen voor elkaar; hoe doe je dat?’ Annemarie van Bergen van kennisinstituut Movisie licht toe
wat er verwacht wordt van de burger in de participatiesamenleving. Zij laat succesvolle voorbeelden van
burgerkracht zien waardoor we ons kunnen laten inspireren.
19.30 uur Inleiding ‘Familienet’ – een manier om het netwerk actief te betrekken bij zorg
Petra van Goor van De Regenboog laat ons zien hoe door inzet van de familieberichtendienst ‘Familienet’ de binding met het netwerk van cliënten is vergroot.
19.55 uur Inzet van mantelzorgers en vrijwilligers – wat mag je verwachten?
We horen van Rob de Jong van Vrijwilligerscentrale Deventer hoeveel vrijwillige inzet er is in de Achterhoek en hoeveel rek daar nog in zit. Hij vertelt ook over praktijkvoorbeelden waarin vrijwilligers ‘het verschil maken’.
20.20 uur Pauze
20.40 uur Discussie met de zaal en de sprekers van de avond O.l.v. Antoinette Meys De drie sprekers nemen plaats in een forum.
21.30 uur Afsluiting en gelegenheid tot napraten
Voor wie?
 Vertegenwoordigers van lokale en regionale organisaties in de Achterhoek die opkomen voor de belangen van mensen die gebruik maken van zorg en welzijn
 Wmo-raden
 Beleidsmakers van gemeenten in de Achterhoek
 Professionals van zorginstellingen
 Ouderenadviseurs
 Overige belangstellenden
Meer informatie
Neem contact op met Antoinette Meys van Zorgbelang Gelderland via telefoonnummer 026 384 28 52 of antoinettemeys@zorgbelanggelderland.nl.
Aanmelden
Om uw komst te bevestigen, vragen we u vóór 23 oktober 2014 hierover een mailtje te sturen naar info@zorgbelanggelderland.nl.
Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.
Het Achterhoeks Netwerk
Het Achterhoeks Netwerk is een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, Regionaal Samenwerkende Bonden van Ouderen in de Achterhoek (RSBO A) en Zorgbelang Gelderland. Doel is de belangenbehartiging in de regio Achterhoek te versterken. Mensen of organisaties die zich actief inzetten voor de verbetering van de positie van gebruikers van zorg en welzijn, zijn welkom om het Achterhoeks Netwerk te leren kennen en andere belangenbehartigers te ontmoeten.
Voor meer informatie zie: www.loc.nl, www.sbog.nl en www.zorgbelanggelderland.nl