Werkzaamheden aan de doorgaande weg in Baak

Geachte heer, mevrouw,

 

Op 25 augustus start de provincie Gelderland met de reconstructie van de N314 tussen Laag Keppel en Baak. Vooruitlopend op de werkzaamheden organiseert de provincie Gelderland op 18 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden. Op deze avond informeren wij u over de bereikbaarheid, de werkzaamheden, de planning en fasering en de verschillende omleidingsroutes.

 

Datum:                         maandag 18 augustus 2014

Aanvang:          19.00 uur – 21.00 uur

Locatie:            Café HCR Hefkens, Zutphen-Emmerikseweg 64 in Baak

 

Omleidingen

De weg krijgt nieuw asfalt en wordt, net als de rondweg Hummelo, ingericht als een gebiedsontsluitingsweg (80 km/uur). Ter hoogte van de Hessenweg, Zomerweg en Dambroek worden middengeleiders aangebracht om de fietsveiligheid te vergroten; fietsers kunnen daar straks in twee fasen de weg oversteken. Tenslotte wordt de bebouwde kom van Baak uitgebreid tot aan het kruispunt met Dambroek.

 

Om het werken op de weg tussen Laag Keppel en Baak mogelijk te maken, moeten de volgende wegen afgesloten worden voor het autoverkeer:

–         de Sliekstraat tussen de rotonde N317 Rijksweg en de rotonde N330 Zelhemseweg;

–         de Torenallee en Zutphen-Emmerikseweg tussen de rotonde N314 Keppelseweg in
Hummelo en de rotonde N314 Steenderseweg/Vordenseweg in Baak.

Het autoverkeer wordt hier met borden omgeleid, fietsers kunnen er wel door.

 

Op de N314 tussen Doetinchem en Zutphen wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de N316 (Hengelo – Vorden – Zutphen en omgekeerd) of via de N317 (Doesburg – Ellecom) en de N348 (Dieren – Brummen – Zutphen en omgekeerd).

 

De provincie hoopt de vernieuwde weg eind oktober weer open te kunnen stellen voor al het verkeer.