Wandelingen in Baak

Nu de gezamenlijke wandelingen niet door kunnen gaan, heeft Leo Kastelijn een aantal wandelroutes uitgeschreven. Hieronder staan de routes.

Wandeltochten vanaf de sacristie van de kerk in Baak.

De tochten zijn 6 tot maximaal 9 km. Dit betekent een wandeling van 5 kwartier tot 2 uur.          

Suggesties of opmerkingen zijn van harte welkom. Graag per e-mail: leo@kieffshuerne.nl

1.Veersweg, Rozenstraat.

Linksaf de Bobbinkstraat in, rechts aanhouden langs de dorpsrand en kerkhof. Op Z.E. weg rechtsaf tot aan de Veersweg deze helemaal aflopen tot aan de Vordenseweg hier rechts en even verder linksaf de Rozenstraat in, deze helemaal uitlopen tot aan de Toverstraat hier links tot aan de Vordenseweg. Vordenseweg links doorlopen tot aan de verkeersdrempel in het bos daar rechts voetpad en uitlopen, rechtsaf is de weg weer naar het beginpunt.

2.Bakerwaard

Linksaf Bobbinkstraat, rechts aanhouden langs dorpsrand en kerkhof. Bij Z.E. weg oversteken en Molenweg in. Eerste weg rechts (doodlopende weg) in tot aan de beek (Bakerwaardse laak) hier links het voetpad volgen. De beek blijven vlogen, Bakerwaardsedijk oversteken en verder de beek volgen aan het eind rechts aan houden (water aan de rechterhand) Even verder bij de rood witte markering  van het trekvogelpad rechtsaf door een elsenlaantje gaat over in harde weg (vergeet niet te kijken hoe mooi het hier is). Op de T kruising  linksaf en eerste weg rechts Bontekoeweg. Deze doorlopen tot vlak bij het paasvuur daar rechts voetpad nemen. Dit pad volgen tot aan de harde weg (dit is het punt waar je eerder langs de beek bent gelopen) Hier links  en dezelfde weg nemen zoals je gekomen ben , Molenweg,  Z.E. oversteken langs kerkhof en zo weer naar de kerk.

3.Toverstraat Beukenlaan

Rechtsaf Pastoriestraat en voor huize Baak linksaf voetpad. Vordenseweg schuin oversteken het bos in zoveel mogelijk links houden. Na het bos linksaf tot aan de Vordenseweg dan rechtsaf over de beek direct rechts de Rozenstraat in. Einde rechtsaf Toverstraat uitlopen. Rechtsaf Beukenlaan tot waar rechts het voetpad is. Vanaf hier de gele markering volgen weer bij het hertenbos aangekomen rechtsaf en de eerste mogelijkheid links (even klimmen door een kuil) voetpad blijven volgen langs omgevallen boom en links over het bruggetje. Je komt nu weer uit waar je de heenweg ook langs kwam dus links aanhouden Vordenseweg schuin oversteken en voetpad weer volgen.

4. De Baakse beek

Linksaf Bobbinkstraat, langs de rand van het dorp, kerkhof tot aan de Z.E.weg. Hier rechtsaf tot over de brug daar rechts langs de beek (dit is een deel van het trekvogelpad) Pad blijven volgen tot je weer op de harde weg komt (Vordenseweg) hier rechts en doorlopen tot op de verkeersdrempel in het bos. Hier rechts voetpad in ,einde rechts en zo weer naar de kerk.

5. Zevenmorgenbos

Rechtsaf Pastoriestraat en voor huize Baak links voetpad volgen. Op Vordenseweg  schuin oversteken het bos in rechts aanhouden langs speeltoestellen, bruggetje over en linksaf het bospad blijven volgen langs de omgevallen boom en door de kuil het bos eer uit. Rechtsaf richting Beukenlaan, deze oversteken en Schooldijk volgen. Halverwege voetpad links (goed opletten is slecht aangegeven). Je komt dan op de Langendijk hier rechts helemaal uitlopen tot op de Vrendenbargsedijk (klinkerweg). Hier links tot waar je links het bos in kan. Als maar rechtdoor dan kom  je weer op de Langendijk deze verder rechts doorlopen tot waar aan je rechterhand het bos ophoudt. Hier neem je het wandelpad rechts, Beukenlaan oversteken en het pad rechtsaf langs de Beukenlaan volgen. Bij bebouwing rechtsaf langs boerderij einde weg rechts aanhouden. Het tweede pad links het bos in rechts aanhouden en je komt weer op de Vordenseweg. Deze schuin oversteken en verder terug wandelen zoals je gekomen bent.

6. Baakse veld

Linksaf Bobbinkstraat, rechts aanhouden achter de huizen langs pad verder langs kerkhof. Z.E. weg oversteken en Molenweg inlopen aan het einde rechts aanhouden het wandelpad. Dolfingweg oversteken, eerste weg links de Hofstraat en linksaf het wandelpad langs de voormalige voetbalvelden. Z.E. weg oversteken en wandelpad volgen tot waar rechts de gemarkeerde route loopt . Dit pad in tot de Beukenlaan en rechtsaf de Beukenlaan lopen tot aan de Schooldijk. Op de Schooldijk linksaf door het bos je komt dan op de Langendijk hier rechts en na een paar honderd meter  links wandelpad langs de bosrand. Bij de Beukenlaan oversteken linksaf en het pad langs de Beukenlaan volgen, eerste weg rechts tot aan het bos  en even verder links het bos in pad blijven volgen tot aan het bruggetje  hier over en langs de speeltoestellen links aanhouden tot aan de Vordenseweg  deze schuin oversteken voetpad volgen en aan het einde rechts naar de kerk.