Uitnodiging inloopavonden elektrisch rijden

Elektrisch rijden: schoon én goedkoop!
Gemeente Bronckhorst rijdt elektrisch! Doet u mee? Als u rijdt in een elektrische auto in plaats van een benzine-auto, dan vermindert u uw CO2-uitstoot met maar liefst 50%. En als u de stroom zelf duurzaam opwekt, is dat nóg beter voor het milieu. Inmiddels rijden al vijf gemeentelijke bestelwagens op stroom en staan er twee elektrische dienstauto’s op de planning. Om ook u te informeren over elektrisch rijden organiseren we in februari zes inloopavonden bij u in de buurt.

Inloopavonden
Rijdt u al elektrisch of houdt u er rekening mee dat u binnen nu en 10 jaar elektrisch zult rijden? Tijdens de inloopavonden informeren wij u over automerken, prijzen, actieradius, deelauto’s en laden (thuis, openbaar, stekkers, prijzen etc.). In Bronckhorst kunt u al op diverse plekken laden en we gaan het aantal oplaadpunten uitbreiden. Tijdens de avonden kunt u aangeven waar u publieke laadpalen zou willen. U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 17.00 – 20.00 uur op de volgende locaties:

 5 februari: Kulturhus in Vorden, Raadhuisstraat 6
 6 februari: Dorpshuis Drempt, Kerkstraat 89
 7 februari: Dorpshuis De Kei in Steenderen, Dr. Alfons Ariënsstraat 4
 11 februari: Dorpshuis De Ruimte in Hummelo, Dorpsstraat 22
 13 februari: De Brink in Zelhem, Stationsplein 8-12
 14 februari: Gemeentehuis in Hengelo, Elderinkweg 2

Waar gaan we naar toe?
In Bronckhorst rijden op dit moment 176 elektrische auto’s. Daarvan zijn 60 auto’s volledig elektrisch. De andere 116 auto’s zijn zogeheten hybrides, die zowel op benzine als elektriciteit kunnen rijden. In Nederland werden vorig jaar 25.154 volledig elektrische auto’s gekocht. Dit jaar is de verwachting dat daar ruim 28.000 elektrische auto’s bij komen. De gemeente speelt in op deze ontwikkeling en gaat voor een dekkend netwerk van oplaadplekken. Tijd dus voor actie!

Onderzoek naar plekken voor laadpalen in Bronckhorst
Wat zijn in Bronckhorst logische plekken voor standaardladers en snelladers? Hoe groot is de behoefte daaraan? Tijdens de inloopavonden vertellen we u over dit onderzoek, maar we horen natuurlijk ook graag úw mening! Bezoek daarom één van de inloopavonden en geef aan waar u publieke laadpalen zou willen en waarom. U krijgt ook veel informatie over elektrisch rijden in het algemeen. Hoe kom ik erachter welke merken er te koop zijn en hoe vergelijk ik ze? Hoe zit dat nou met de actieradius? En hoe moet ik laden: thuis of op een openbare plek? Welke subsidies en belastingvoordelen zijn er? Kan ik stroom van mijn zonnepanelen opslaan in een elektrische auto? De deskundigen van stichting Emovia zijn tijdens de inloopavonden aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Graag tot dan!