Kerstmarkt

Op zondag 11 december zijn de deuren van het (verwarmde!) Martinushuus, het achterste deel van de St. Martinuskerk aan de Pastoriestraat in Baak van 11 uur tot 16 uur open voor de jaarlijkse kerstmarkt. Voor het eerst is er een levende kerststal, verzorgd door de Mettemaat. Jozef, Maria, het kindje, de ezel en schapen vertegenwoordigen het eeuwenoude Kerstverhaal.

Jonge sporters van DOG zullen om 14.00 uur een demonstratie geven van hun kunnen en het koor Feeling uit Drempt verzorgt om 11.45 uur een optreden met mooie, eigentijdse en traditionele muziek. Tussen 13.00 en 14.00 uur kunnen ritjes met paard en wagen gemaakt worden. De gezamenlijke horeca van Baak verzorgt een eet- en drinkhoekje.

Binnen zullen ruim 30 deelnemers hun waar uitstallen met weer een grote diversiteit aan mooie, bijzondere, lekkere, nostalgische artikelen. Een kleine greep: sieraden van diverse materialen, warme sjaals, hoeden, jam en chutney, vleesproducten, houtsnijwerk, bloemstukken, kaarten, glaskunst, brocante, curiosa, kerstartikelen, keramiek, gebreide knuffels en accessoires. Natuurlijk zijn er ook weer de overheerlijke oliebollen, evenals koffie, thee of glühwein met wat lekkers.

Voor de kinderen tot 12 jaar is er weer de knutseltafel. Voor 50 cent kunnen ze kerstkaarten, kerstboomhangers, kaarsen versieren en andere leuke dingen maken.

De beeldentuin van Anne van der Vliet-Brouwer, gelegen naast de kerk, is deze zondag ook open! Kortom: alle reden om op zondag 11 december naar Baak te komen! Parkeren en entree is gratis.

Meer info: (0575) 44 15 54

dsc_0007