Innamepunt kringloop

Innamepunt kringloop bij Herfkens in BAAK

In Baak is een innamepunt geopend, waar iedereen uit Baak, Steenderen, Toldijk, Wichmond en Vierakker hun nog bruikbare spullen kunnen brengen. Nu worden veel spullen naar commerciele kringlopen gebracht of gewoon weggegooid. Niet alleen voor het milieu is dit jammer.De kringloopwinkels in Hengelo, Spalstraat 8 en Zutphen, De Stoven 18 hopen dit te verkopen en alle opbrengsten gaan volledig naar het goede doel. Zij werken uitsluitend met vrijwilligers, zonder subsidie of betaalde krachten.

tichting Litania

De ouders van Litania waren op zoek naar een rolstoelfiets maar kregen overal 0 op request. De zorgverzekeraar vergoed dit niet en ook de gemeente (wmo) wilde hier geen geld voor vrijmaken omdat het niet noodzakelijk is dat Litania op een fiets weg gaat. Toch wilden Arie en Petra graag dat Litania mee kon gaan als het gezin er even lekker op uit wilde gaan op de fiets. Dit doel is inmiddels gerealiseerd, maar er zijn meer mensen welke noodgedwongen hulpmiddelen nodig hebben en dit niet of onvoldoende vergoed krijgen.

Vandaar dat de stichting is opgezet om geld bijeen te krijgen en anderen te helpen. De stichting werkt o.a. samen met Philadelphia en met de vrijeschool de Lans uit Brummen. Er komen dan kinderen in de winkel stage lopen.

Er is bewust gekozen voor Cafe restaurant Herfkens doordat deze dagelijks geopend is. Tevens is het doel om buiten een eventueel dorpshuis(waarbij ook dit gebouw de functie zou kunnen krijgen), juist ook de bestaande horeca en verenigingen te versterken met nieuwe activiteiten.

Men kan nu dagelijks terecht bij Cafe Restaurant Herfkens in Baak. Voor grote spullen kan men een email sturen naar mije0035@planet.nl.