ons landschap

Na een geweldige avond in Zelhem komen we 11 oktober naar Vorden; laat u inspireren!

Niet alleen de gemeente Bronckhorst vindt het belangrijk dat de kwaliteit van ons landschap in stand blijft en waar mogelijk wordt verbeterd, ook veel bewoners vinden dat. Een aantal jaren geleden is het Landschapsontwikkelingsplan tot stand gekomen. In samenwerking met verschillende partners, zoals ’t Onderholt, VNC en andere lokale organisaties en bewoners, konden we hierdoor verschillende projecten in ons buitengebied oppakken, die bijdroegen aan aanleg, herstel of onderhoud van waardevolle landschappelijke elementen in onze gemeente. Bijvoorbeeld herstel van elzensingels in buurtschap Meuhoek en achterstallig onderhoud van particuliere bosjes. Wethouder Jan Engels: “Dat zijn mooie projecten. Maar er kan nog meer. Er zijn nog veel plekken in ons buitengebied te verbeteren of te herstellen, waarmee het gebied nog aantrekkelijker wordt en de biodiversiteit toeneemt.“

 

Kom en hoor welke mogelijkheden er voor u zijn!

Jaap Dirkmaat, Nederlands bekendste natuurbeschermer, medeoprichter van Vereniging Das&Boom en directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, komt naar Bronckhorst om belangstellenden te inspireren! Zijn doel is om het cultuurlandschap te herstellen en behouden. Tijdens de inspiratieavond krijgt u inzicht in de waarden van ons landschap, wat nodig is en wat u samen met omwonenden en ons als gemeente kunt doen om dit te behouden of versterken. Ook krijgt u inzicht in de financiële bijdragen die mogelijk zijn om projecten te realiseren.

 

U bent welkom op dinsdag 11 oktober a.s. bij zaal Bakker in Vorden. De zaal is vanaf 19.30 uur open en om 20.00 uur begint de bijeenkomst. Kom en laat u inspireren!