Baak viert 125 jaar café.

Op zondag 27 september staat de muziek centraal.

Op zondag 27 september aanstaande wordt de viering van dit jubileum nog eens dunnetjes overgedaan en dan staat de muziek centraal.

Om 11.00 uur is de kerk open en om 11.30 begint een spetterend jazz- en gospelconcert! Dit wordt verzorgd door de ‘Jay Jay Border Jazzmen’, een soepel swingend zesmansorkest uit Doetinchem en omgeving met ouderwets gezellige dixie-jazz en het Pop- en gospelkoor ‘A Sign of Friendship’dit 80-koppige koor was op de tv te bewonderen bij o.a. Korenslag, RTL Boulevard, Pauw &Witteman, en de Flat van Ali B en het was winnaar van de Multi Mix Music Award 2000 . Het koor heeft  de afgelopen jaren veelvuldig optredens en tournees in binnen- en buitenland gemaakt.

Kenners van de band en het koor beloven : het dak gaat eraf!

De toegang is gratis! In de pauze is er gratis koffie en thee en een plak Baakse kruidkoek. Ook kunnen dan bonnen à €1 (1 bon pp) gekocht worden die na afloop van het concert bij De Bierkaai ingewisseld kunnen worden voor een consumptie. Iedereen is dan welkom in het café om onder het genot van een broodje of een glaasje mee te doen met een quiz over Baak en zijn historie, én om nogmaals te luisteren naar de oergezellige ‘Jay Jay Border Jazzmen’ want de band is vanaf 14.30 uur bij De Bierkaai nogmaals te horen; bij mooi weer in de tuin. De JJBJ speelt in een geheel eigen frisse stijl. De sound doet denken aan bekende Engelse jazzbands als Kenny Ball and his Jazzmen en de Chris Barber Band, maar ook invloeden uit country and latin zijn te bespeuren. Verrassend is ook de grote rol van closeharmony, waarmee een beduidend breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken.

Met de quiz zijn een paar aantrekkelijke prijzen te winnen!

De toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst, doch niet verplicht. Dit i.v.m. de hoeveelheid inkopen. Aanmelden kan bij f.helmich@upcmail, of telefonisch via 0575 441554