Baak viert 125 jaar kerk en café.

 

Baak viert 125 jaar kerk en café.

kerk

 

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de Parel van Baak, de St. Martinuskerk, en Het Wapen van Baak, nu ook bekend als De Bierkaai, gereed kwamen.

Dat wordt gevierd. En hoe!

 

Op zondag 6 september is er om 9.30 een viering voor geïnteresseerden.

Deze vindt plaats in het voorste deel van de kerk.

Om 10.30 is er voor iedereen koffie met wat lekkers in het achterste deel van de kerk. Daar begint dan om 11.30 een presentatie met veel oude foto’s, informatie en anekdotes over Baak en de St. Martinus.

Tussen 12 uur en 16 uur zal accordeonist en zanger Gerrit Hiddink uit Varsseveld diverse keren een onderhoudende akoestische bijdrage leveren.

Om 13.00 uur wordt er voor alle aanwezigen een brunch verzorgd en is er gelegenheid tot het bezichtigen van een expositie.

De eindtijd zal ongeveer 16.00 uur zijn.

Alle inwoners van Baak worden persoonlijk uitgenodigd om (evt. een deel van) deze dag bij te wonen. In een huis-aan-huis te verspreiden flyer staat hoe zij zich kunnen opgeven voor de brunch, zodat er genoeg besteld kan worden en niemand tekort komt.

 

Op zondag 27 september, 3 weken later, staat de muziek centraal.

Om 11.00 uur is de kerk open en om 11.30 begint een spetterend jazz- en gospelconcert! Dit wordt verzorgd door de Jay Jay’s Border Jazzmen, een soepel swingend zesmansorkest uit de Achterhoek en Twente met ouderwets gezellige dixie-jazz en veel close-harmonyzang en het Pop- en gospelkoor A Sign of Friendship; dit 80-koppige koor was op tv te bewonderen bij o.a. Korenslag, RTL Boulevard, Pauw &Witteman, en de Flat van Ali B en het was de winnaar van de Multi Mix Music Award 2000 . Het koor heeft de afgelopen jaren veelvuldig optredens en tournees in binnen- en buitenland gemaakt en ook al diverse malen met de Jay Jay’s Border Jazzmen optredens verzorgd in het theater.

Kenners van de band en het koor beloven: het dak gaat eraf!

De toegang is gratis! In de pauze is er gratis koffie en thee en een plak Baakse kruidkoek. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

 

In de pauze worden consumptiebonnen voor 1 euro per stuk verkocht (maximaal 1 per persoon), waarvoor men na afloop van het concert bij de Bierkaai/Het Wapen van Baak een consumptie naar vrije keuze kan verkrijgen (d.w.z koffie, thee, glas fris/bier/wijn of een belegd broodje). Daar wordt dan ook een ludieke quiz gehouden waar u uw kennis van kerk en cafe met anderen kunt meten.

De Jay Jay Border Jazzmen geven vanaf 14.30 uur tot ca 17.30 uur bij De Bierkaai een oergezellig optreden; bij mooi weer in de tuin. De JJBJ speelt in een geheel eigen frisse stijl. De sound doet denken aan bekende Engelse jazzbands als Kenny Ball and his Jazzmen en de Chris Barber Band, maar ook invloeden uit country and latin zijn te bespeuren. Verrassend is ook de grote rol van closeharmony, waarmee een beduidend breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken.

De prijswinnaars van de kennisquiz worden in de pauze bekend gemaakt. Dat wordt spannend !

 

Meer informatie, vindt u op www.debierkaai.nl,

www.baaksbelang.nl, www.jazzmen.nl, www.asignoffriendship.nl;